Ergebnisse aus der Vergangenheit

Ergebnisse aus der Vergangenheit

Als wij ons bedrijf presenteren kunnen we het over onze jarenlange ervaring hebben, over meer dan honderd interieurs die we hielpen bouwen of vernieuwen: bibliotheken, restaurants, hotels, showrooms.
Al sinds 1995.

Natuurlijk zegt dat het een en ander over onze expertise, over het vertrouwen dat verschillende opdrachtgevers in ons hebben, maar elke ruimte is anders, heeft een eigen sfeer en uitstraling. Dus wat bewijzen we door succesvolle projecten te laten zien? Het zegt weinig over een nieuw interieur dat nog ontwikkeld moet worden.

Waar we het tijdens een presentatie wél over hebben, is hoe we het proces begeleiden. Hoe we de plannen van de opdrachtgever en architect uitvoeren. Dat we ons strak aan het budget en de planning houden. Dat een afspraak met ons rotsvast is. Zaken die van het grootste belang zijn dus voor úw toekomstige project.

Wilt u weten hoe Stonepark uw project concretiseert?
We komen graag langs voor een gesprek.

Justus Steinhart

justus@stonepark.nl

Robbert-Jan Rademaker

robbertjan@stonepark.nl

Lees verder + Lees minder -

01. PROJECT

OBA VAN DER PEK

Boeken en ontmoeten

De kleinste bibliotheek van Amsterdam, een plek in de Pekbuurt om elkaar te ontmoeten, om tot rust te komen, te lezen, te leren. Daar mochten we aan meewerken met Aat Vos & Mars interieurarchitecten. Een mooi project, maar er was niet veel tijd om dit prachtige Amsterdamse School pareltje vanaf casco opnieuw in te richten.

Lees verder +

We moesten er dus voor zorgen dat er geen vertragingen zouden ontstaan. Dat lukte, we haalden de geplande openingsdag. Ook door het meedenken en het inschikken van alle partijen.

De kleine bibliotheek heeft nu een groots interieur. Er is een warme sfeer, je voelt je er direct thuis. Opvallend zijn onder meer de kasten langs de muur waar je boeken op meerdere manieren kunt presenteren.

De drie verdiepingen vormen een bijna huiselijk geheel. Het plafond met eikenhouten balken en de houten vloer versterken het ongedwongen karakter. En er zijn veel hoekjes waar je je in je eentje kunt terugtrekken of met anderen koffie kunt drinken.

Een heerlijke plek, waar je tot rust komt, jezelf kunt zijn, en op allerlei manieren je kennis en kenniskring vergroot. Als u in de buurt bent zou u echt eens naar binnen moeten gaan.

Lees minder -

Bibliotheek Amsterdam Noord Projectarchitect Aat Vos & Mars interieurarchitecten Activiteiten Stonepark Productie & Montage van al het interieur maatwerk

02. PROJECT

TERRASZAAL BLIJDORP

Blijdorp nog blijer

Omringd door een grote vijver ligt ‘de Terraszaal’ van dierentuin Blijdorp. Een prachtig ontworpen restaurant, dat na jaren intensief gebruik toe was aan een uitgebreide remake.

Het gebouw werd gestript en dan zie je pas goed hoe ruim het binnen is. Hoe richt je zo’n grote halfronde ruimte in op een warme en uitnodigende manier? Zodat je er op je gemak bent als enige bezoeker, maar ook met tweehonderd collega’s tijdens een personeelsfeestje?

Lees verder +

We besloten om een aantal lange banken te plaatsen waarin de ronde vorm van het gebouw terugkomt. Zo breek je de ruimte op een natuurlijke manier, waardoor het gebouw minder groot op je overkomt. De bomen en struiken en de natuur van de dierentuin komen terug in de keuze van de opvallende lichtgroene kleur van de banken en het lichte hout dat we hebben gebruikt voor de stoelen, het plafond en delen van de vloer. Ook de verlichting en andere belangrijke details benadrukken de vertrouwelijke, gemoedelijke sfeer.

Daarnaast hebben we de opvallende ronde uitbouw in het midden als open keuken ingericht, zodat er altijd bedrijvigheid is om naar te kijken. Het buitenterras is door de keuze van de tafels en stoelen in balans gebracht met het interieur.

Van de medewerkers van het restaurant en de bezoekers krijgen we veel positieve reacties, het enige minpuntje schijnt te zijn dat mensen zich er zo op hun gemak voelen, dat ze vaak wat langer blijven dan je zou verwachten. Maar ach, daar valt mee te leven.

Lees minder -

Diergaarde Blijdorp Rotterdam Projectarchitect Stonepark Activiteiten Stonepark Ontwerp en uitvoering, volledige afbouw en inrichting

03. PROJECT

SKY LOUNGE LINDNER

The sky has no limits

Als je mag meewerken aan de inrichting van een lounge op grote hoogte moet alles hoogwaardig zijn. Want het ontwerp van de architect concurreert met een fantastisch uitzicht. Wat je binnen ervaart, moet aansluiten op het panorama dat je buiten ziet.

Lees verder +

De drie verschillende Lounges zijn dan ook geïnspireerd door het werk en het leven in de stad die aan je voeten ligt: Antwerpen. In Sky Lounge 1 herken je elementen van Rubens, ruwe diamanten waren de inspiratie voor de tweede lounge, en de derde lounge is gewijd aan ZOO Antwerpen. In de koffiehoek zie je de contouren van de containers en de hijskranen in de haven van Antwerpen en de golven van de Schelde.

Het samenvoegen van zoveel verschillende dessins en materialen was voor ons een inspirerende opgave. En terwijl je met vele verschillende materialen werkt, moet alles budgettair kloppen. Dan is het onze taak om soms met oplossingen te komen die zeker niet minder zijn, maar wel minder kosten. Oplossingen waar we de architect en de opdrachtgever graag van op de hoogte brachten.

Lees minder -

WTC Hotel Lindner Antwerpen Projectarchitect Too many agencies Activiteiten Stonepark Productie & Montage van al het interieur maatwerk

04. PROJECT

THEEK5

Take your time

Theek5 is de eerste bibliotheek die meerdere functies heeft. De opdrachtgevers kozen voor een bibliotheek die niet alleen dient als kenniscentrum, maar ook als huiskamer van de gemeente. Een sociale ontmoetingsplek, een ruimte waar je graag verblijft, waar je ontmoet en waar je rondsnuffelt. Je wordt echt uitgenodigd om er langer te blijven. Dus niet alleen een boek pakken en weer naar huis.

Dat vraagt om een heel andere inrichting. Je zorgt bijvoorbeeld dat je over de kasten heen kunt kijken. Zo blijf je contact houden met de andere mensen die er zijn. Maar als je zit moeten de kasten je wel ‘rugdekking’ geven. Het moet vertrouwd voelen. Het gaat om de beleving. Je maakt een soort ontdekkingsreis.

Lees verder +

De bibliotheek biedt informatie meer op onderwerp aan, en minder op alfabet. Gaat het over China, dan vind je niet alleen literatuur, maar krijg je ook informatie over koken, reizen, er hangen schilderijen, misschien komt er zelfs een Chinese Tai Chi school een les geven.

Veel Oosterhouters weten de bibliotheek te vinden en de reacties zijn positief: “Ik vind dit een heel plezierige en fijne bibliotheek. Lekkere hang- en zitplekken voor de kinderen, maar ook voor de ouders. De eerste keer gelijk een rondleiding gekregen en alles werd uitgelegd. Vriendelijke mensen. Ruim opgezet en veel boeken. Van mij een dikke voldoende.”

Andere bezoeker: “Modern en overzichtelijk en mooi ingerichte bibliotheek in Oosterhout. Centraal gelegen en ruime openingstijden. Ook voor mijn kinderen is de bibliotheek aantrekkelijk ingericht. Het enorme konijn is favoriet.”

Lees minder -

Bibliotheek Oosterhout Projectarchitect Aat Vos Activiteiten Stonepark Ontwerp en volledige inrichting interieur

05. PROJECT

STONEPARK

THUIS IN OUDE FABRIEK

Als je slapen niet meerekent, breng je meer tijd door op je werkplek dan thuis. Je zou je dus op kantoor net zo thuis moeten voelen als thuis. Dat was het uitgangspunt voor het ontwerp van ons eigen kantoor.

Lees verder +

Dit pand in Naarden is de oude dropfabriek van Venco. Waar wij nu zitten, werd vroeger in glanzende metalen ketels melasse gemengd. De sfeer van die oude fabriekshal is teruggebracht. Dat hebben we onder meer gedaan door het oude beton terug te brengen. Daar was in de voorbije jaren van alles op gepleisterd en geschilderd, dat moest eraf. De verschillende ruimtes zijn van elkaar gescheiden op een manier die past bij een grote fabriek. Vroeger kon je van voor naar achter door het hele pand kijken. Dat gevoel krijg je weer door de grote vensters. Het hout in de vensters zijn planken van een oude parketvloer.

Stonepark deelt het gebouw met Rover Textiles. Er is een grote gezamenlijke entree met aan het einde een koffiebar. Doe je de schuifdeuren van je eigen deel dicht dan zie je elkaar wel, maar toch voelt je werkomgeving heel eigen. We hebben gekozen voor een balans tussen mooi en functioneel & modern en oud. U bent van harte welkom om eens een kop koffie te komen drinken.

Lees minder -

Kantoor Stonepark Energiestraat 14, Naarden Ontwerp Stonepark

06. PROJECT

BIBLIOTHEEK HARDERWIJK

Best of both worlds

De bibliotheek van Harderwijk had eerst een eigen pand in de binnenstad, maar dat was behoorlijk verouderd. Toen het gemeentehuis ging renoveren kwam er veel ruimte vrij en daardoor was er de kans om een nieuwe bibliotheek in het gemeentehuis te bouwen. De gemeenteraad was voorstander, want zo kun je twee publieksfuncties samenvoegen en het bezoek leuker en toegankelijker voor de inwoners maken.

Lees verder +

Je komt de bibliotheek binnen via de centrale hal van het gemeentehuis. Door een lange hal met een leestafel word je dan in feite de bibliotheek ingetrokken. Het plafond heeft daarbij een belangrijke functie. De houten lamellen in het plafond vormen de koppeling tussen de twee ruimtes. Dat werkt goed, er lopen zelfs mensen per ongeluk de bibliotheek in en dat is ook een beetje de bedoeling. Doordat we veel werkten met verouderd hout is het een warme ruimte geworden. Het voelt niet nieuwbouwachtig.

In het ontwerp zie je verschillende maritieme invloeden. Zo zijn er kleine studie-coconnetjes gevormd door oude zeeboeien, waar mensen zich in alle rust kunnen terugtrekken. Het is echt bijzonder om te zien hoe de twee ruimtes elkaar versterken. Je gaat bijvoorbeeld naar binnen voor je paspoort en komt met je paspoort én een reisgids naar buiten.

Lees minder -

Bibliotheek in Gemeentehuis Harderwijk Projectarchitect Aat Vos Activiteiten Stonepark Vormgeven en materialiseren van volledige verbouwing en inrichting

07. WERK IN UITVOERING

achter de schermen